Historic & Legend Rally

Historic & Legend Rally

Rally's voor historic rallyauto's zijn razend populair. Elke rallyfan houdt van de legendarische en spectaculaire rallywagens van de jaren '70 en '80, toen snelheid vaak ondergeschikt was aan het dwars door de bocht driften. De 'Historic Rally' is een pure snelheidsrally voor deze juweeltjes van vroeger. Zij rijden de eerste 10 klassementsproeven van de wedstrijd. Dat betekent dat ze 's avonds ook te zien zijn in Achtmaal en Rijsbergen, maar ze finishen net voor de deelnemers aan de GTC Rally rond middernacht. De laatste 2 klassementsproeven worden enkel afgewerkt door de deelnemers aan de GTC Rally.

In de Legend Rally draait het niet om snelheid alleen. De deelnemers moeten zo goed mogelijk de vooraf opgelegde gemiddelde snelheid respecteren. Dat lijkt eenvoudig, maar de organisatie maakt het extra moeilijk door onderweg onaangekondigde stempelcontroles op te stellen. Piloot en copiloot, de man die in de wagen de afgelegde afstand en de gemiddelde snelheid tot op de seconde nauwkeurig in het oog houdt, moeten perfect op elkaar ingespeeld zijn. Op enkele jaren tijd is deze tak van de rallysport enorm gegroeid, want eigenaars van unieke en dure klassieke rallywagens willen hun bolides niet tot het uiterste belasten, maar ze houden ook wel van een sportieve rijstijl.

De Legend Rally wordt op hetzelfde parcours verreden als de Historic Rally. De beide wedstrijden voor klassieke rallywagens worden gesteund door Ned Personeel, een lokaal uitzendbedrijf.


Bestel hier je tickets met korting >