GTC Rally

GTC Rally

De gemeente Halderberge, Breda International Airport, het Belgische Kalmthout en gans West-Brabant staan op zaterdag 14 juli in het teken van de rallysport. Niet enkel de GTC Rally, een van de toprally's van het Nederlands kampioenschap, staat op het programma. Het weekend telt maar liefst vijf afzonderlijke evenementen!

De GTC Rally is natuurlijk de belangrijkste afspraak van het weekend. Deze rally, een topafspraak in het Nederlands kampioenschap en een manche van de FIA Benelux Rally Trophy, wordt al sinds 1987 georganiseerd. Dit jaar kiest de organisatie opnieuw voor een compacte wedstrijd. Alle chronoritten worden op één dag afgewerkt. Samen zijn de 12 klassementsproeven, waarvan de eerste van start gaat om 14u op Breda International Airport, goed voor 165 km tegen de klok. Het zwaartepunt van de wedstrijd ligt zaterdagavond in de gemeente Achtmaal, waar de befaamde Nacht van Achtmaal de wedstrijd zal afsluiten. 

Palmares GTC Rally

1987 Jan van der Marel-Anja Lieuwma (Ford Sierra Cosworth)

1988 Ger van Krimpen-Ruud Oosterbaan (Ford Sierra Cosworth)

1989 John Bosch-Kevin Gormley (BMW M3)

1990 Erwin Doctor-Theo Badenberg (Ford Sierra Cosworth)

1991 Jan van der Marel-Antoon Reurings (Ford Sierra Cosworth)

1992 Patrick Snijers-Dany Colebunders (B-Ford Sierra Cosworth)

1993 Dieter Depping-Peter Thul (D-Ford Sierra Cosworth)

1994 Dieter Depping-Peter Thul (D-Ford Escort Cosworth)

1995 Bert de Jong-Ton Hillen (Ford Escort Cosworth)

1996 Eddy Van den Hoorn-Johan Findhammer (Ford Escort Cosworth)

1997 Dieter Depping-Dieter Hawranke (D-Ford Escort Cosworth)

1998 Henk Vossen-René Smeets (Ford Escort Cosworth)

1999 Rocco Theunissen-Erwin Mombaerts (NL/B-Toyota Corolla WRC)

2000 Rocco Theunissen-Erwin Mombaerts (NL/B-Toyota Corolla WRC)

2001 Mark Breijer-Hans van Goor (Subaru Impreza WRC S4)

2002 Mark Breijer-Hans van Goor (Subaru Impreza WRC S4)

2003 Dominique Bruyneel-Davie Meert (B-Toyota Celica GT-Four)

2004 Jasper van den Heuvel-Martine Kolman (Mitsubishi Lancer Evo7)

2005 Erik Wevers-Filip Goddé (NL/B-Toyota Corolla WRC)

2006 Frits van Eerd-Erwin Mombaerts (NL/B-Toyota Corolla WRC)

2007 Mark van Eldik-Michel Groenewoud (Subaru Impreza WRC S10)

2008 Erik Wevers-Jalmar van Weeren (Ford Focus WRC06)

2009 Mark van Eldik-Michel Groenewoud (Subaru Impreza WRC S14)

2010 Erik van Loon-Harmen Scholtalbers (Ford Focus WRC08)

2011 Jeroen Swaanen-Robin Buysmans (NL/B-Subaru Impreza WRC S14)

2012 Jeroen Swaanen-Robin Buysmans (NL/B-Ford Focus WRC08)

2013 Edwin Schilt-Lisette Bakker (Subaru Impreza WRC S14)

2014 Bob de Jong-Kees Hagman (Mitsubishi Lancer WRC05)

2015 Hans Weijs Jr-Bjorn Degandt (Ford Fiesta R5)

2016 Jasper van den Heuvel-Lisette Bakker (Mitsubishi Lancer EvoX)

2017 Bob de Jong-Bjorn Degandt (Citroën DS3 R5)

2018        Hermen Kobus (Skoda Fabia R5)



BESTEL HIER JE TICKETS MET KORTING